1. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı,

  2. Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış,

  3. Herhangi bir lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenciler, mezunlar ve/veya akademisyenler

  4. TR72 bölgesinde bulunan ve teknoparklar içerisinde faaliyet yürüten en fazla 3 yıl önce kurulmuş olan start-up şirket sahipleri,

    Ayrıca;

  5. Ön başvuru tarihi itibariyle programa başvuru yapmayan bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamak.

  6. İş fikirlerinin gerçekleştirilebilir, yenilikçi ve ticari değere sahip olması gerekmektedir.

  7. Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekno Girişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 ve 1812 Programlarının 2. Aşaması kapsamında bu iş fikri için destek almamış olmak

  8. Başvurular kişisel veya ekip halinde yapılır. Her yarışmacının sadece bir iş fikri ile başvuru yapması beklenmektedir. Birden fazla iş fikri ile başvuru yapan yarışmacılar sadece bir projesi ön değerlendirmeden geçirilecektir.

  9. Değerlendirme sonucu kabul edilecek yarışmacıların eğitim ve kuluçka faaliyetlerine katılmalarında devam şartı aranmaktadır.

  10. Şehir dışından başvuran girişimcilerin, ulaşım ve konaklama işlemlerini, kendi imkanları ile gerçekleştirmeleri beklenmektedir.

İSTENİLEN BELGELER

  1. Öğrenci Belgesi Ya Da Mezuniyet Belgesi,

  2. Kimlik Fotokopisi,

  3. İmzalı İş Fikri Yarışması Hizmet Sözleşmesi

  4. Start-Up’lar için Ticaret Sicil Gazetesi, Faaliyet Belgesi, SGK Ve Vergi Borcu Yoktur Belgeleri

  5. Banka Hesabı Bilgileri Belgesi (Bu belge ikinci aşamaya geçen ve prototip desteği almaya hak kazanan girişimcilerden istenecektir.)

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Ön Değerlendirme, İkinci Değerlendirme ve Final olmak üzere proje değerlendirmeleri üç aşama yapılmaktadır.

  1. Ön Değerlendirme işlemi başvuru formunun okunup online olarak değerlendirilmesi şeklinde yapılacaktır. Başvuruların yeteri kadar açıklayıcı bilgiler içermesi önem arz etmektedir. Ön Değerlendirme aşamasını geçen adaylar ilk Start Up Kampı, eğitim çalışmalarına katılacaklardır.

  2. Eğitimlerin ardından ikinci eleme işlemleri başlayacaktır. Tüm adaylar sunumlarını 5’er dakikalık sürede jüri üyelerine yapacaktır. Soru – cevap bölümü de tamamlandıktan sonra jüri üyeleri eleme yapacaktır. İkinci Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda prototip desteği almaya hak kazanan finalistler belirlenecektir.

  3. Final değerlendirmesi öncesinde 8 hafta boyunca ikinci Start Up Kampı, mentor desteği ile beraber prototip geliştirme çalışmaları yapılacaktır. Ardından final jürisine sunum yapılacaktır ve kazananlar belirlenecektir.

BAŞVURU KOŞULLARI